Aardbeien in de winter?

De consument wil het liefst het hele jaar verse aardbeien! Met de recente introductie van het nieuwe aardbeienras Delizzimo komt er volgens Brookberries en het Holland Strawberry House – ABZ Seeds, de mogelijkheid ook in de winter de markt te voorzien met deze nieuwe aardbei.

Delizzimo winter-kasteelt met LED groeilicht
Een winterteelt met een doordragend aardbeienras onder assimilatielicht geeft de mogelijkheden om aan deze vraag te voldoen. Natuurlijk dienen deze Delizzimo aardbeien zich qua smaak te onderscheiden van import aardbeien uit Zuid Europa.

In 2013 is ABZ Seeds reeds gestart met onderzoek naar een doordragend ras met prima smaak in de kasteelt met assimilatielicht. In 2014 was er een succesvol vervolg van dit onderzoek: Uit de eerste oogst konden we een zeer smakelijke nieuwe aardbei presenteren: Delizzimo ®

Een consumentenpanel van Wageningen UR Bleiswijk waardeerde de ABZ rassen uit de voorjaarsproef als zeer smakelijk, significant beter dan de breed gewaardeerde Lambada. In extra voorjaarsproeven van 2014 produceerde Delizzimo® (L13) in een periode van 4 maanden 7 kg/m2. Eerste kwaliteit met een gemiddelde vrucht van 22 gram.

In het winterseizoen 2015/2016 ligt er een praktijkproef bij Brookberries in Venlo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ABZ Seeds.

Smaaksessie …
Tijdens een onlangs gehouden smaaksessie met enkele Engelse aspirant-koks bij Koppert Cress in Monster valt Delizzimo op vrijwel alle aspecten in de smaak.

Holland Strawberry House presenteert dit nieuwe ras dan ook met de slogan: “Feel the Summer Breeze”. Holland Strawberry House zet de Delizzimo aardbei in samenwerking met Brookberries in de markt. Brookberries is lid van Telerscoöperatie Fossa Eugenia U.A. en zet haar producten via deze coöperatie af. Per half december is Delizzimo in de gespecialiseerde AGF handel verkrijgbaar.

Meer informatie:
Brookberries Venlo
Marcel Dings
T. 06 54 60 63 73 / 077-475 22
marcel@brookberries.nl

Holland Strawberrie House ABZ/Seeds
T. 0228-515280
info@abz-strawberrie.nl

De consument wil het liefst het hele jaar verse aardbeien!