Teelt

In onze visie staat kwaliteit altijd op de eerste plaats. Kwaliteit bij aardbeien betreft smaak, geur, kleur en vorm. Maar alles valt en staat met de versheid waarmee het product bij de consument komt. Hierop is dan ook een belangrijk deel van onze focus gericht: het verkorten van de keten van producent naar consument. Als de keten dan verkort is, kan het product net iets rijper worden geoogst, en dit komt de smaak, geur en kleur weer zeer ten goede.

We telen voornamelijk één ras: Elsanta. Dit ras is al
10-tallen jaren marktleider en is door onze uitgekiende teeltwijze zeer geschikt voor de teelt op ons bedrijf. Gezamenlijk produceren we ruim 1 miljoen kg aardbeien per jaar veelal in 500 gram verpakking, maar ook alle andere verpakkingen zijn bij ons in overleg mogelijk.
De glasaardbeienteelt wordt gekenmerkt door een zeer seizoensgebonden arbeidspatroon, waarbij vooral de oogst verantwoordelijk is voor meer dan 60 % van de benodigde arbeid.

 

home_gallery_03

In de oogstpiek in april en mei hebben we dan 80-100 Nederlandse en Poolse oogstmedewerkers nodig om de aardbeien op het juiste moment te kunnen plukken. De aardbeien hangen daarbij op haphoogte en oogstwagens over een buisrailsysteem zorgen ervoor dat dit werk als zeer prettig ervaren wordt en oogstmedewerkers graag ieder jaar deze piekarbeid komen invullen. Verder hebben we een vijftal vaste medewerkers in dienst (inclusief het management).