Onze planten!

Van eigen stek tot optimale productie plant

Als Brookberries zijn wij niet alleen gespecialiseerd in het produceren van aardbeien, maar ook in het opkweken van hangend stek en trayplanten voor eigen gebruik.

Waarom hangend stek en waarom eigen planten opkweek? Het antwoord is eenvoudig: uniformiteit en gezondheid! Daarbij is het van belang dat de plant op maat gemaakt wordt voor de productie teelt waarvoor die bestemd is. Door de gewasbescherming in de opkweek af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van de productieteelt er minimaal gebruik van chemische gewasbescherming in het hele proces van stekje tot het eind product: een gezonde en lekkere aardbei.

Door middel van bloemtrosonderzoeken houden wij de spreiding en aanleg van bloemtrossen nauwlettend in de gaten. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit op het plant optimaal sturen voor de productieteelt waarvoor hij bedoeld is.

Onze ambitie is om het gehele proces van moederplant tot aardbei volledig zelf in de hand te hebben zodat wij maximale controle hebben op ons eind product.

Om de plantkwaliteit objectief te toetsen worden onze planten NAK-gecertificeerd en  daarmee is ook een gezonde plantkwaliteit gegarandeerd.