Brookberries

Achter Brookberries/Dings Aardbeien BV staan twee enthousiaste ondernemers: Marcel Dings en Peter van den Eertwegh. In 1999 heeft Marcel Dings de kas van de buurman gekocht en is daarin gestart met het telen van aardbeien onder de naam Dings Aardbeien. Vanaf begin 2009 heeft hij er met zijn compagnon Peter van den Eertwegh een tweede gloednieuw bedrijf erbij “Brookberries B.V.” Tezamen goed voor meer dan1 miljoen kilo aardbeien per jaar. Nu, anno 2019 is het bedrijf uitgebreid met nog eens 2 grote kassen …. Brookberries Venlo en Brookberries Belfeld, Tegelseweg. Een meer dan verdubbeling van de productie en … bijna het gehele jaar rond verse aardbeien!
Marcel Dings: “Ik wil vooral lekkere aardbeien telen, die vol van smaak zijn. Door gebruik te maken van de modernste technieken en bewaarmogelijkheden van plantmateriaal, kunnen wij bijna het jaar rond aardbeien leveren. Wat een verschil met vroeger …. toen waren er maar 3 weken per jaar verse aardbeien te koop! Omdat onze kas- productie beschermd kan groeien is de kwaliteit ook beter dan van aardbeien van de volle grond. In de kassen hangt een zoete lucht van rijpe aardbeien. Hier worden de planten met zorg omringd. En … alles gebeurt op een milieuvriendelijke wijze.

Verticale ventilatoren halen warmte van boven in de kas naar beneden. Dat bespaart zo’n 20% energie. Een hoge druk mist-systeem zorgt voor de verkoeling, waardoor er minder CO2-uitstoot is. Schadelijke beestjes worden bestreden met natuurlijke vijanden. het Lieveheersbeestje werkt bijvoorbeeld uitstekend tegen bladluis. Marcel Dings: “En dat alles leidt tot een betere kwaliteit van onze aardbeien. Een ander belangrijk aspect is dat het eten van deze vruchten erg gezond is … ze bevatten naast Vitamine C, B en A ook nog Calcium, Natrium en ijzer.

Brookberries/Dings Aardbeien BV is toonaangevend op het gebied van innovatief maatschappelijk en marktgericht produceren en spelen zo optimaal in op de wensen van klant en maatschappij in deze snel veranderende samenleving!

Aardbeien van topkwaliteit komen van Brookberries uit Venlo!

Bij Brookberries Tegelseweg in Belfeld wordt gebruik gemaakt van paars licht …